Tο φυτό στέβια
Το φυτό στέβια (Stevia Rebaudiana) ανήκει στο γένος Στέβια της βοτανικής οικογένειας των Αστεροειδών (Asteraceae). Φαίνεται να προέρχεται από την Βραζιλία και την Παραγουάη και πλέον καλλιεργείται στην Ιαπωνία, στη Κίνα αλλά και στην Ευρώπη. Χρησιμοποιείται από τον 16ο αιώνα για να γλυκαίνει τα ροφήματα αλλά και στη θεραπεία διάφορων χρόνιων νόσων και βάσει μελετών διαθέτει αντιδιαβητικές, αντιυπερτασικές, αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού μπορούν να φτάσουν έως και 15 φορές τη γλυκύτητα της επιτραπέζιας ζάχαρης, έχουν ευχάριστη γεύση, καλή διαλυτότητα στο νερό και μεταβολίζονται εύκολα από το σώμα χωρίς καμία τοξική επίδραση. Το ευεργετικό βοτάνο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, ως μια υγιεινή και φυσική εναλλακτική της ζάχαρης, καθώς είναι μη θερμιδογόνο και πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα. Συνεπώς, το υψηλό θρεπτικό προφίλ του φυτού, στη φυσική του μορφή, το καθιστά ανώτερο από τα υποκατάστατα ζάχαρης.

Πως και γιατί μετατρέπεται το πράσινο βότανο σε κρυσταλλική μορφή λευκής σκόνης ή ταμπλέτα;
Πέρα από το φυτό στεβια και τα 100% φυσικά αποξηραμένα φύλλα του, η στέβια υπάρχει στο εμπόριο ως γλυκαντική ύλη συσκευασμένη σε μορφή σκόνης, σε σταγόνες ή σε δισκία. Σε αυτά σκευάσματα, η στέβια επεξεργάζεται για να αποσπαστούν όλοι οι γλυκοζίτες της και στη συνέχεια συνδυάζεται με άλλα γλυκαντικά μηδενικής θερμιδικής αξίας, όπως η ερεθριτόλη. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Τα προϊόντα Stelvia
Η πρόταση μας είναι η στροφή στα αγνά βότανα της φύσης μας και στη χρήση τους με την πανάρχαια μέθοδο της εκχύλισης, διατηρώντας όλες τις θρεπτικές ουσίες των βοτάνων. Με γνώμονα την βελτίωση διατροφικών συνηθειών, δημιουργήσαμε έτοιμα γλυκά ροφήματα με ελληνικά φύλλα στέβια & βότανα, όπου ο καταναλωτής μπορεί να ρυθμίσει την γλυκύτητα τους ανάλογα με τον χρόνο εκχύλισης. Φυσική γλυκιά γεύση, χωρίς περιττές θερμίδες.