Tο φυτό στέβια
Το φυτό στέβια (Stevia Rebaudiana) ανήκει στο γένος Στέβια της βοτανικής οικογένειας των Αστεροειδών (Asteraceae). Φαίνεται να προέρχεται από την Βραζιλία και την Παραγουάη και πλέον καλλιεργείται στην Ιαπωνία, στη Κίνα αλλά και στην Ευρώπη. Χρησιμοποιείται από τον 16ο αιώνα για να γλυκαίνει τα ροφήματα αλλά και στη θεραπεία διάφορων χρόνιων νόσων και βάσει μελετών διαθέτει αντιδιαβητικές, αντιυπερτασικές, αντικαρκινικές και ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες.Τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού μπορούν να φτάσουν έως και 15 φορές τη γλυκύτητα της επιτραπέζιας ζάχαρης, έχουν ευχάριστη γεύση, καλή διαλυτότητα στο νερό και μεταβολίζονται εύκολα από το σώμα χωρίς καμία τοξική επίδραση. Το ευεργετικό αυτό βοτάνο έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, ως μια υγιεινή και φυσική εναλλακτική της ζάχαρης για άτομα με διαβήτη. Επιπλέον, είναι μη θερμιδογόνο, πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδοτικά και μέταλα και συνεπώς, το υψηλό θρεπτικό προφίλ των φύλλων στέβια τα καθιστά ανώτερα από τα περισσότερα υποκατάστατα ζάχαρης.

Η στέβια του εμπορίου
Πως γίνεται ένα αγνό βότανο με πράσινο χρώμα να πουλιέται σε ολόλευκα σκευάσματα με μορφή, σκόνης ή ταμπλέτας;Πέρα από το φυτό στεβια και τα αποξηραμένα φύλλα που είναι 100% φυσικά, η στέβια υπάρχει στο εμπόριο ως γλυκαντική ύλη συσκευασμένη σε μορφή σκόνης, σε σταγόνες ή σε δισκία. Ο λόγος που τα σκευάσματα αυτά δεν είναι το ίδιο υγιεινά και φυσικά, είναι επειδή τα φύλλα στέβια έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, κρυσταλλοποίηση και λεύκανση. Η παραγόμενη ουσία συνδυάζεται κατά 99% με άλλες γλυκαντικές ουσίες, χρωστικές και πρόσθετα, δημιουργώντας τη «στέβια» που όλοι βλέπουμε στα ράφια των καταστημάτων.
Τα προϊόντα Stelvia
Η πρόταση της Stelvia Hellas είναι η στροφή στα αγνά βότανα της φύσης μας και στη χρήση τους με την πανάρχαια μέθοδο της εκχύλισης, διατηρώντας όλες τις θρεπτικές ουσίες του βοτάνου. Στοχεύοντας στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, η Stelvia Hellas δημιούργησε προϊόντα με 100% φυσική στέβια, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολύ χαμηλές θερμίδες. Δοκιμάστε τα φύλλα στέβια στη φυσική τους μορφή -χύμα ή σε εμβαπτιζόμενο φακελάκι- ή επιλέξτε ανάμεσα σε πράσινο και μαύρο τσάι Κεϋλάνης, σε συνδυασμό με τα αποξηραμένα φύλλα του φυτού.