Τα προϊόντα Stelvia βασίζονται στα αποξηραμένα φύλλα στέβιας Ελληνικής καλλιέργειας.

Στόχος της εταιρείας μας είναι η παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία προϊόντων Στέβιας διεθνώς.
Για την επίτευξη του στόχου της διαθέτει και αναπτύσσει καθετοποιημένη δομή αποτελούμενη από τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, φυτικής έρευνας , καλλιέργειας και παραγωγής, σύγχρονης μορφής επεξεργασίας, βιομηχανικής και προϊοντολογικής έρευνας και εμπορίας.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία και συσκευαστηρίου και επεξεργασίας στην χώρα μας, βασιζόμενο σε σύγχρονη τεχνολογία που ήδη αναπτύσσει η εταιρεία μας σε συνεργασία με μεγάλους οίκους.

Η καλλιέργεια και προσαρμογή φυτών Στέβιας διεξάγεται σταδιακά από το 2006 και η εταιρεία διαθέτει ήδη σύγχρονο θερμοκήπιο στην περιοχή της Καρδίτσας όπου χρησιμοποιείται η μέθοδος της υδροπονίας – επιπλέοντα σπορεία (float system). Η Στέβια καλλιεργείται στην περιοχή της Λοκρίδος και της Καρδίτσας, σε ιδιόκτητες εκτάσεις και σε συνεργασία με επιλεγμένους συνεργάτες παραγωγούς.


Η αρχική ιδέα αφορά στην προώθηση της υγείας και της ευεξίας μέσω τροφών υψηλής διατροφικής αξίας οι οποίες καταναλώνονται σε καθημερινή βάση και ταυτόχρονα παράγονται στη χώρα μας.
Η εστίαση σε Ελληνικά προϊόντα είναι πολύ σημαντική για εμάς εφόσον από τη μια ενδυναμώνεται η Ελληνική οικονομία και από την άλλη όπως όλοι γνωρίζουμε, τα προϊόντα της Ελληνικής γης έχουν υψηλότερα ποιοτικά, γευστικά και διατροφικά αποτελέσματα.
Επιπλέον, τα σημαντικά οφέλη που μπορεί να επιφέρει η χρήση της Στέβιας, αντί της ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, στην υγεία μας και ιδιαίτερα σε παιδιά, αθλητές και άτομα που πάσχουν από διαβήτη - χωρίς να στερούμαστε την απόλαυση - ήταν για εμάς υπεραρκετό κίνητρο ώστε να ενεργοποιήσουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς και να ιδρύσουμε την Stelvia Hellas.
Η Stelvia Hellas σήμερα, δραστηριοποιείται στην διάθεση προϊόντων Ελληνικής στέβιας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Για την κάλυψη των εμπορικών της στόχων, υποστηρίζεται από μία άρτια ομάδα σύγχρονων καλλιεργητών με τμήμα έρευνας και παραγωγής ώστε το τελικό προιόν να έρχεται στον καταναλωτή σε απόλυτα φυσική μορφή.
Η καλλιέργεια των φυτών μας διεξάγεται σταδιακά από το 2006 σε αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Λοκρίδος και της Καρδίτσας ακολουθώντας “πράσινη” τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών.
Φυσικά προϊόντα στέβιας με ρύθμιση γλυκύτητας, για οικιακή χρήση, που αντικαθιστούν την καθημερινή χρήση της συνηθισμένης ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.
Φυσικά προϊόντα στέβιας μέγιστης γλυκύτητας για επαγγελματική χρήση όπως Super markets, ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, επιχειρήσεις εστίασης και καφέ κ.α
Έτοιμα ροφήματα με αποξηραμένα φύλλα Στέβιας ( Τσάι, αφέψημα) προς άμεση κατανάλωση.

Στην πλήρη ανάπτυξή της η εταιρεία προβλέπεται :
> να διαθέτει σύγχρονα θερμοκήπια 5.000 μ2, σύγχρονο εξοπλισμό θέρου, αποφύλλωσης και ξήρανσης
> να καλλιεργούνται σε συνεργασία με επιλεγμένες ομάδες παραγωγών εκτάσεις άνω των 10.000 στρεμμάτων σε 2-3 περιοχές της χώρας μας
> και να λειτουργεί καινοτόμο εργοστάσιο επεξεργασίας δυναμικότητας άνω των 200 τ. ετησίως.
Η προιοντολογική βάση της εταιρείας αποτελείται από προιόντα που ταξινομούνται σε τρείς κατηγορίες:
> Φυτικά προϊόντα για τους καταναλωτές προσαρμοσμένα σε βαθμούς γλυκύτητας πλησίον αυτών της συνηθισμένης ζάχαρης,
> Φυσικά προϊόντα μέγιστης γλυκύτητας για «βιομηχανικούς» πελάτες π.χ. βιομηχανία τροφίμων και αναψυκτικών, φαρμακευτικά συμπληρώματα κ.α φύλλα Στέβιας σε συνδυασμό με τσάι και άλλα αρωματικά φυτά ως αφεψήματα.

Η στέβια της STELVIA HELLAS είναι Ελληνική και παράγεται για λογαριασμό της από την ΑΤΜΑ ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ